NME Schouwen-Duiveland heeft als belangrijkste doel de basisscholen in de gemeente Schouwen-Duiveland te ondersteunen bij natuuronderwijs door het aanbieden van leskisten, excursies en (veldwerk)materialen waarmee de lessen aantrekkelijk gemaakt worden.

Openingstijden halen/brengen leskisten

Het NME-centrum is iedere MAANDAG EN WOENSDAG geopend van 09.00 tot 17.30 uur voor informatie en het halen en brengen van leskisten. In de schoolvakanties is het NME Centrum gesloten.  

Reserveren lesmateriaal schooljaar 2019-2020

Lesmateriaal kan op deze website worden gereserveerd. Dit werkt heel praktisch omdat het materiaal kan worden geselecteerd op doelgroep, type en lesmethode. Bovendien ziet u meteen of een bepaalde leskist nog beschikbaar is. Voor een overzicht van het lesmateriaal en het reserveren van leskisten, lespakketten en (veldwerk-) materiaal ga naar het tabblad: uitleen.  Het is ook mogelijk om via de mail (ada.schreurs@nmesd.nl) leskisten aan te vragen. Elk jaar, vòòr de zomervakantie, ontvangen alle scholen een inschrijfformulier, waarmee ook lesmateriaal aangevraagd kan worden.

Contact school en NME Centrum

Voor het uitvoeren van excursies en veldwerk is het wenselijk dat de school natuurouders inschakelt. Op de meeste scholen is er een contactleerkracht NME. Hij/zij is het aanspreekpunt voor de natuurouders, het NME Centrum en de andere leerkrachten op school. Wat is de rol van een contactleerkracht NME.