Het NME Centrum biedt ondersteuning aan Buitenschoolse Opvang Centra en Kinderopvang Centra door het uitlenen van lesmateriaal en het aanbieden van workshops. Medewerkers van BSO’s en kinderopvangcentra die met natuur, milieu en duurzaamheid aan de slag willen en ondersteuning nodig hebben, kunnen bij ons terecht. 

 

Smaakplezier op de BSO

Wat is Smaakplezier op de BSO?

Smaakplezier op de BSO is dé klapper boordevol smakelijke ideeën. Het menu bestaat uit 100 activiteiten, verdeeld over zes thema’s: In actie!, Pluktuin, Cre-eet-ief, Onderzoek en ontdek!, De Smaakprofessor en Koken is kikkûh! Met de doe-kaarten uit de klapper kunnen kinderen zelfstandig aan de slag.

Waarom Smaakplezier op de BSO?

Door te ruiken, voelen, proeven, horen en te zien ervaren kinderen hoe leuk   het is om met eten bezig te zijn.
Kinderen gaan aan de slag met gezonde producten. Gezond en lekker eten is leuk en belangrijk.
Kinderen houden van proefjes doen. In Smaakplezier gaan ze zelf experimenteren met eten. De activiteiten zijn superleuk en leerzaam.

Wat is het verschil tussen Smaakplezier en Smaaklessen?

Smaaklessen is een lesprogramma voor de basisschool. Smaakplezier op de BSO heeft minder een educatief doel. De buitenschoolse opvang is een plek waar kinderen zich, na een dag hard werken op school, lekker kunnen ontspannen. Smaakplezier op de BSO speelt hierop in.

Bestel Smaakplezier op de BSO via de webshop van het Voedingscentrum.