Natuur voor ouderen

Het NME Centrum biedt ondersteuning aan Zorginstellingen door het uitlenen van natuurkoffers en het aanbieden van natuuractiviteiten. Medewerkers van Zorginstellingen die met natuur, milieu en duurzaamheid aan de slag willen en ondersteuning nodig hebben, kunnen bij ons terecht.

 

Lezing Oosterschelde

Namens het Nationaal Park Oosterschelde bieden wij de Zorgcentra in de regio jaarlijks een lezing aan over de Oosterschelde. De lezing wordt gegeven door één van onze vrijwilligers, mw. Rina van Vossen. Zij komt naar het Zorgcentrum toe en vertelt aan de hand van mooie foto’s verhalen over vroeger en nu.

Ook neemt ze herkenbare materialen mee uit de Oosterschelde zoals schelpen, wieren en andere aanspoelsels. De bewoners mogen deze materialen voelen, ruiken en bekijken en men wordt uitgenodigd om eigen ervaringen te vertellen.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Seizoenskoffers IVN

Het is bekend dat natuuractiviteiten een positieve invloed hebben op de gezondheid van ouderen. Daarom heeft het NME- Centrum 4 natuurkoffers voor ouderen in bezit. Deze kunnen kosteloos worden geleend door alle Zorginstellingen op Schouwen- Duiveland. Elke koffer behandelt één seizoen.
Elk zorgcentrum is anders maar bij ieder centrum krijgen de bewoners van tijd tot tijd verschillende activiteiten aangeboden. Als u wilt kan daar ook een natuuractiviteit aan toegevoegd worden. De koffers zitten zo in elkaar dat activiteitenbegeleiders de natuuractiviteit zelf kunnen organiseren. U leent een koffer vol natuur bij het NME Centrum en laat de bewoners hun zintuigen prikkelen en herinneringen van vroeger ophalen aan de hand van foto’s en levende materialen. De activiteit duurt ongeveer 1 ½ uur (incl. pauze)

Als u dit voor uw bewoners een leuke en zinvolle activiteit lijkt dan kunt u contact met ons opnemen. Bedenk van tevoren in welk seizoen u de activiteit wilt laten plaatsvinden en reserveer de bijbehorende natuurkoffer..