Kustvogels

Record: 46-jarige Scholekster afgelezen | Sovon.nl

Aan de slag met kustvogels. In de klas én langs het water!

Kustvogels kan je het hele jaar door spotten. Zomer en winter!
Ga met je klas naar een strandje of dijk in de eigen schoolomgeving. Gewoon aan de Oosterschelde, Grevelingen of langs de Noordzee. En turen maar… leen voor ieder kind een verrekijker en neem gelijk wat loeppotjes mee als je er toch op uit bent.

Voor in de klas hebben we een aantal opgezette kustvogels. De leerlingen kunnen ze bekijken, de verschillen ontdekken en de kenmerken beschrijven. Wijd er ook eens een teken- of schilderles aan. Met de kleuters kun je aan de slag met onze leskist ‘Het Bonte Pietenpad’.

Lesmaterialen reserveren

Benieuwd welke lesmaterialen en vogels we hebben? Zoek dan even op het thema dat je in gedachte hebt. Dus klik bij thema bijvoorbeeld op ‘Oosterschelde’, ‘strand’, ‘kustvogels’ en ‘veldwerkmateriaal’.

Heb je nog niet eerder lesmateriaal bij ons geleend? Neem dan contact met ons op, dan helpen we je door het inlogproces heen. Je kunt een mailtje sturen aan Ada, ada.schreurs@nmesd.nl

Ook kunnen we je helpen met een excursie voor je klas. Neem gerust even contact met ons op via de mail: ada.schreurs@nmesd.nl dan helpen we je verder op weg of doen wij een leuk aanbod voor jouw klas.