Natuurouders

Natuurouders zijn (groot)ouders of andere vrijwilligers die assisteren bij natuurlessen in en buiten school. NME Schouwen-Duiveland ondersteunt de natuurouders door het aanbieden van cursussen en lesmaterialen.
Door het jaar heen kunnen natuurouders terecht voor uiteenlopende cursussen. Tijdens de cursus leren deelnemers hoe ze leerlingen van verschillende leeftijden kunnen begeleiden bij natuuractiviteiten en hoe ze zelf natuurlessen kunnen geven.

Bekijk het filmpje ‘Natuurouders in Zeeland’ om een indruk te krijgen van het natuurouderwerk.

Dagje uit voor natuurouders.

Elk jaar in juni nodigen we de natuurouders uit voor een uitstapje.  Op donderdag 14 juni brachten we een bezoek aan Ouwerkerk. Daar is veel te zien. Bij de getijdebakken langs de dijk hebben we zeedruifjes, krabbetjes, garnalen, anemonen en wieren opgevist. Op de terugweg met een telescoop en verrekijkers vogels gespot in de inlaag.  De jonge gansjes en scholeksters waren favoriet. Na de koffiepauze volgde een tocht langs de kreek onder leiding van Theo en Rob. Zij lieten verschillende planten zien, wezen ons op vogelgeluiden en de vogels op het water. Tot slot een uitgebreide picknick in de buitenlucht.