CURSUSSEN

 

Het NME-centrum organiseert cursussen voor natuurouders, grootouders, en andere belangstellenden. Door een keer vrijblijvend aan zo’n cursus mee te doen, kom je meer te weten over de natuur en wil je misschien zelf ook natuurouder worden.

 

Introductiecursus nieuwe natuurouders   – op aanvraag

Als er op school een groepje belangstellende ouders is kunnen we een kennismakingscursus op maat geven. Wij komen naar school en stellen jullie in de gelegenheid basiskennis over de natuur en omgang met de leerlingen te verkrijgen. In overleg met de school wordt er een onderwerp gekozen, dat bijv. aansluit bij een leskist die is aangevraagd.

We hopen zo (natuur-)ouders en leerkrachten zoveel mogelijk te ondersteunen.

Interesse in en kennismakingscursus?  Neem contact op.

Natuuroudercursus ‘Rugzaktocht Westerschouwen’

Onder leiding van een ervaren IVN gids gaan we in Westerschouwen op pad met de ‘Rugzaktocht Westerschouwen’. Met een opdrachtenwaaier gaan we de duinen, het bos en het strand beter leren kennen. Aan de hand van een vastgestelde route gaan we op zoek naar de bewoners van deze 3 verschillende biotopen. De spullen die we daarbij nodig hebben, zitten allemaal in een rugzakje.

Naast natuurlessen in de klas is het belangrijk dat leerlingen naar buiten gaan; zelf de natuur ontdekken. De hulp van (natuur)ouders of andere begeleiders is bij de uitvoering ervan eigenlijk onontbeerlijk.
Nieuwe leerkrachten, natuurouders, en andere belangstellenden die de kinderen daarbij willen begeleiden zijn van harte welkom!
Je hoeft dus nog geen band met een school te hebben, of ervaring in het begeleiden van kinderen.

Datum: woensdag 7 februari van 09.00 tot 11.00 uur.

Deelname is gratis.

Meld je aan bij: ada.schreurs@nmesd.nl