CURSUSSEN

 

Het NME-centrum organiseert cursussen voor natuurouders, grootouders, en andere belangstellenden. Door een keer vrijblijvend aan zo’n cursus mee te doen, kom je meer te weten over de natuur en wil je misschien zelf ook natuurouder worden.

 

Natuuroudercursus ‘Wat zit daar in de bodem?” –  1 november 

Bodemmonsters nemen met een grondboor, zand zeven, proefjes doen met verschillende soorten grond, op zoek naar putdeksels en de weg van het afvalwater, bodemdiertjes en molshopen zoeken en het landschap ‘lezen’. Dat komt allemaal aan de orde tijdens de cursus ‘Wat zit daar in de bodem?”

In 2015 (het Jaar van de Bodem) heeft IVN Zeeland een nieuwe leskist ontwikkeld voor groep 7/8: ‘Ondersteboven van de Zeeuwse bodem’.
Naast de voorbereidende lessen in de klas wordt veel aandacht besteed aan buitenlessen. De hulp van (natuur)ouders of andere begeleiders is bij de uitvoering ervan eigenlijk onontbeerlijk.

Nieuwe leerkrachten, natuurouders, en andere belangstellenden die het veldwerk in de schoolomgeving willen begeleiden zijn daarbij van harte welkom!

Je hoeft dus nog geen band met een school te hebben, of ervaring in het begeleiden van kinderen.

Datum: woensdag 1 november van 09.00 tot 11.00 uur. 

Deelname is gratis.

Neem contact op om je aan te melden.

Introductiecursus nieuwe natuurouders   – op aanvraag

Als er op school een groepje belangstellende ouders is kunnen we een kennismakingscursus op maat geven. Wij komen naar school en stellen jullie in de gelegenheid basiskennis over de natuur en omgang met de leerlingen te verkrijgen. In overleg met de school wordt er een onderwerp gekozen, dat bijv. aansluit bij een leskist die is aangevraagd.

We hopen zo (natuur-)ouders en leerkrachten zoveel mogelijk te ondersteunen.

Interesse in en kennismakingscursus?  Neem contact op.