CURSUSSEN

 

Het NME-centrum organiseert cursussen voor natuurouders, grootouders, en andere belangstellenden. Door een keer vrijblijvend aan zo’n cursus mee te doen, kom je meer te weten over de natuur en wil je misschien zelf ook natuurouder worden.

 

Introductiecursus nieuwe natuurouders   – op aanvraag

Als er op school een groepje belangstellende ouders is kunnen we een kennismakingscursus op maat geven. Wij komen naar school en stellen jullie in de gelegenheid basiskennis over de natuur en omgang met de leerlingen te verkrijgen. In overleg met de school wordt er een onderwerp gekozen, dat bijv. aansluit bij een leskist die is aangevraagd.

We hopen zo (natuur-)ouders en leerkrachten zoveel mogelijk te ondersteunen.

Interesse in en kennismakingscursus?  Neem contact op.

Natuuroudercursus Oosterschelde – 12 juni 2019

De Oosterschelde heeft een rijk onderwaterleven. Er zijn veel verschillende soorten planten en dieren. Met schepnetjes zijn deze op te vissen en kun je ze bekijken. Bij laag water kun je het slik opgaan en onderzoeken wat er allemaal in de bodem leeft. Ook in de poeltjes tussen de stenen vind je krabben en anemonen. Oosterscheldegids Rien Pronk weet daar veel over te vertellen. Dat doet hij tijdens de cursus ‘Oosterschelde’.

De leerkracht bereidt het onderwerp voor in de klas met materialen uit de leskist ‘Natuur rond de Oosterschelde’. Aansluitend gaan de leerlingen op excursie naar de Oosterschelde. Omdat een klas bij een buitenexcursie in kleine groepjes verdeeld wordt is de hulp van (natuur)ouders of andere begeleiders eigenlijk onontbeerlijk.

Heb je affiniteit met de natuur en vind je het leuk om met kinderen om te gaan, dan ben je van harte welkom! Behalve natuurouders zijn dat ook leerkrachten en andere belangstellenden. Eigen kinderen mogen ook meedoen. Je hoeft nog geen band met een school te hebben, of ervaring in het begeleiden van kinderen.

Datum: woensdag 12 juni van 15.00 to 17.00 uur.
Locatie: Strandje bij Burghsluis
Deelname is gratis.

Aanmelden bij: ada.schreurs@nmesd.nl