CURSUSSEN

 

Het NME-centrum organiseert cursussen voor natuurouders, grootouders, en andere belangstellenden. Door een keer vrijblijvend aan zo’n cursus mee te doen, kom je meer te weten over de natuur en wil je misschien zelf ook natuurouder worden.

 

Introductiecursus nieuwe natuurouders   – op aanvraag

Als er op school een groepje belangstellende ouders is kunnen we een kennismakingscursus op maat geven. Wij komen naar school en stellen jullie in de gelegenheid basiskennis over de natuur en omgang met de leerlingen te verkrijgen. In overleg met de school wordt er een onderwerp gekozen, dat bijv. aansluit bij een leskist die is aangevraagd.

We hopen zo (natuur-)ouders en leerkrachten zoveel mogelijk te ondersteunen.

Interesse in en kennismakingscursus?  Neem contact op.

Natuuroudercursus Mieren – woensdag 4 september 2019

 

In de Boswachterij van Westenschouwen leven veel mieren. Dat is te zien aan de mierenhopen die je daar tijdens een wandeling tegenkomt. Wat doen die mieren en waarom leven ze juist daar? Zijn ze schadelijk voor bomen en planten of leveren ze juist een nuttige bijdrage aan de natuur? Dat kom je allemaal te weten tijdens de cursus “Mieren in de Boswachterij”.

Datum: woensdag 4 september van 14.30 to 16.30 uur.
Locatie: Boswachterij Westenschouwen
Deelname is gratis.

Eerst bekijken we het nieuwe mieren leskistje dat in de klas wordt behandeld ter voorbereiding op een mierenexcursie met de kinderen. Daarna neemt IVN gids Rien Pronk jullie mee voor een wandeling langs een paar mierenhopen. Zo kom je zelf meer over het leven van de mieren te weten en kun je dit weer aan de kinderen doorgeven.

Heb je affiniteit met de natuur en vind je het leuk om met kinderen om te gaan, dan ben je van harte welkom! Behalve natuurouders zijn dat ook leerkrachten en andere belangstellenden. Eigen kinderen mogen ook meedoen. Je hoeft nog geen band met een school te hebben, of ervaring in het begeleiden van kinderen.

Aanmelden bij: ada.schreurs@nmesd.nl.