Wat kun je zoal bij ons doen als vrijwilliger of als gastdocent?

 

  • Gastdocent zwerfafval/plasticsoep  

Op aanvraag van een school worden er per jaar een aantal gastlessen gegeven over zwerfafval/plasticsoep. Als gastdocent geef je een interactieve les waarbij er ruimte is om met leerlingen in gesprek te gaan. Wat kunnen we doen om zwerfafval te minderen en zijn er alternatieven voor bijvoorbeeld het gebruik van plastics? Na deze les houd je samen met de klas een opruimactie.  

 

  • Gastdocent Regionale Energiestrategie 

Dit is een interactief gastcollege waarin je als een getrainde gastdocent aan de hand van een striptekening over de Regionale Energie Strategie les geeft. Tijdens deze les leg je de Regionale Energiestrategie uit aan de leerlingen van groep 7 en 8 en denk je samen na over een nieuwe vorm van duurzame energie.

 

  • Gastdocent ‘Klimaatwatertafel’ 

In deze lessen ga je het hebben over klimaatadaptatie en maak je gebruik van onze klimaatwatertafel. Dit is een nagebouwde wijk waarmee de leerlingen zelf ontdekken hoe ze een wijk klimaatbestendig kunnen maken.

 

  • Begeleider strandsafari of andere recreatieve activiteit / promotieteam zwerfafval Schoon Zeeland 

Ook zoeken we weer mensen voor het strandteam dat in de zomer op pad gaat om toeristen te informeren over zwerfafval. Een veelzijdige zomerbaan waarbij ook educatieve activiteiten worden uitgevoerd, bijvoorbeeld de strandsafari: met een sleepnet bekijken we het bijzondere leven in de Noordzee. Jij begeleidt samen met een team deze activiteit voor gezinnen, jong en oud. 

 

  • Begeleider opruimacties 

Per jaar ondersteunt het NME een aantal opruimacties, vaak op aanvraag of in samenwerking met andere organisaties of andere initiatieven. In een dorpskern, op school of op het strand. Als vrijwilliger help je mee om een opruimactie in goede banen te leiden, zorg je voor de materialen, ontvang je de deelnemers en ben je aanspreekpunt tijdens een opruimactie. Soms wordt er ook een stukje educatie verwacht: waarom ruimen we zwerfafval op, wat zijn de gevolgen van zwerfafval en hoe kunnen we aan de slag met alternatieven.  

 

  • Begeleider educatieve activiteiten, o.a. op de Stadsboerderij  

Op onze duurzame Stadsboerderij organiseren we vaak leuke, duurzame en educatieve activiteiten voor jong en oud! Als vrijwilliger draag jij hier een steentje aan bij.

 

  • Of……. we staan altijd open voor goede ideeën!  

Aanmelden en meer informatie

Als vrijwilliger worden je verdiensten beloond met een vergoeding afhankelijk van de werkzaamheden.  

Heb je interesse in een van de openstaande functies of wil je eens met ons doorpraten over de mogelijkheden binnen onze organisatie? Neem dan contact op met Terry Bom via de mail: terry.bom@nmesd.nl of via de telefoon: 06 51975173.