NME Schouwen-Duiveland zoekt vrijwilligers en gastdocenten 

Heb je een groen hart en vind je het leuk om af en toe ingezet te worden als gastdocent of vind je het leuk om te ondersteunen bij educatieve activiteiten? Dan ben je van harte welkom in het vrijwilligersteam van het natuur- en milieu educatiecentrum Schouwen-Duiveland. Ook zoeken we weer mensen voor ons strandteam voor komende zomer om toeristen en inwoners te informeren over zwerfafval en om recreatieve activiteiten te begeleiden.  

Wat kun je zoal bij ons doen? 

Wie zijn wij?
Het NME centrum Schouwen-Duiveland is gevestigd op de Stadsboerderij in Zierikzee. We zijn een groeiende organisatie en willen zoveel mogelijk mensen, jong en oud, op Schouwen-Duiveland bereiken met boeiende, groene leermomenten. Dit doen we niet alleen maar samen met vele anderen, we zien onszelf als groene verbinder. Van oudsher werken we veel voor het onderwijs maar intussen richten we ons ook steeds meer op inwoners, recreanten en het bedrijfsleven.  

Wie zoeken wij?
Enige kennis van natuur en duurzaamheid is natuurlijk handig maar je hoeft echt geen bioloog of doorgewinterde duurzaamheidsadviseur te zijn om voor ons aan de slag te gaan. Juist niet, onze grootste doelgroep is de jeugd tot en met 12 jaar dus het hoeft allemaal niet ingewikkeld. Jouw enthousiasme vinden we veel belangrijker. Bovendien hebben we voor de meeste activiteiten en gastlessen al handleidingen beschikbaar waardoor je niet bij 0 hoeft te beginnen. We zijn fervent voorstander van onderzoeksgericht leren: leren door zelf te doen, te ervaren en te beleven. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van onze leskisten en andere les- en onderzoeksmaterialen. We zoeken mensen die zelfstandig op pad kunnen, affiniteit hebben met een jongere doelgroep en af en toe of regelmatig inzetbaar zijn.  

Vrijwilligers
We vinden het belangrijk dat onze vrijwilligers zich gewaardeerd voelen. Enerzijds krijg je deze waardering door al die blije kinderkopjes na jouw gastles of activiteit. Anderzijds geven we je ook een kleine financiële vergoeding en vergoeden we gemaakte reiskosten. De hoogte van de vergoeding hangt af van het soort activiteit dat je voor ons doet. Uiteraard maken we hier van tevoren afspraken over.  

Aanmelden en meer informatie
Heb je interesse in een van de openstaande functies of wil je eens met ons doorpraten over de mogelijkheden binnen onze organisatie? Neem dan contact op met Terry Bom via de mail: terry.bom@nmesd.nl of via de telefoon: 06 51975173.  

 

Handboek natuurouders

Wil je meer weten over het doel van natuur- en milieueducatie, natuurouders, hoe je kunt omgaan met de kinderen en de organisatie van het veldwerk?  Download dan het Handboek natuurouders’.