LEERLINGEN PIETER ZEEMAN ONDERZOEKEN AFVAL IN BEDRIJVEN.

 

Wat doet een bouwbedrijf met oude deuren?  Waar breng je een kapotte telefoon?  Wat is het verschil tussen een ruilwinkel en een wereldwinkel? Leerlingen van Pieter Zeeman fietsen in de tweede week van november langs verschillende bedrijven en winkels in Zierikzee. Ze onderzoeken bij elk bedrijf of winkel welke soorten afval er tijdens het werk ontstaan en de manier waarop het bedrijf hiermee omgaat. Welk afval wordt afgevoerd en waar gaat het naartoe? Gebeurt dit op een duurzame manier of kan het beter?

Het doel van deze afvalfietstocht is om de leerlingen een indruk te geven van de verschillende afvalstromen en ze na te laten denken over duurzame manieren om afval te verminderen.

Aan de afvalfietstocht op donderdag 12 november doen 100 leerlingen van de tweede klassen mee. In kleine groepjes bezoeken de scholieren allerlei bedrijven en winkels in Zierikzee om te horen hoe zij met hun afval omgaan. Na afloop maken zij een presentatie van één van de bezoekjes voor de andere leerlingen van de klas.