Creatieve bijeenkomst op 16 februari 2019

Op 16 februari worden ideeën om de Stadsboerderij groener, leefbaar en duurzamer te maken bij één gebracht in een creatieve bijeenkomst. Het programma start om 9.30 uur. Na een korte terugblik op de eerste bijeenkomst van november gaan alle deelnemers naar buiten. Aan de hand van een gekozen onderwerp worden alle ideeën in kaart gebracht en uitgewerkt tot één schets. Deze schets is leidend voor de uitvoering van het vergroenen en verduurzamen van de Stadsboerderij. Na afloop is er een kopje soep voor alle deelnemers.

De creatieve bijeenkomst vindt plaats op 16 februari van 9.30 – 12.00 uur op Kinderboerderij De Punt, Scheldestraat 3 in Zierikzee. Aanmelden kan t/m 12 februari via het NME-centrum, terry.bom@nmesd.nl.

 

Stadsboerderij: groene natuurrijke ontmoetingsplaats

Een Stadsboerderij is een groene natuurrijke ontmoetingsplaats waar mensen komen om te genieten van de natuur, te werken, te leren, elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Bezoekers vinden er praktische voorbeelden en informatie over bijvoorbeeld klimaataanpassing in de tuin, voeding en gezondheid en over de natuur in de omgeving. De dieren van de kinderboerderij blijven gewoon.

 

Groen Verbindt

Binnen het project Groen Verbindt werken diverse organisaties aan de omvorming van kinderboerderij de Punt naar Stadsboerderij de Punt. Vanuit de stadsboerderij worden verbindingen gelegd met het omliggende gebied en de bewoners en gebruikers. Dit project wordt gedragen door Stichting Natuur en Milieu Educatie Schouwen-Duiveland (NME), Kinderboerderij De Punt (Gors), Stichting Hart van Poortambacht, SMWO Schouwen-Duiveland en Zeeuwland. Deze eilandelijke organisaties werken de komende jaren binnen het project Groen Verbindt samen met steun van de gemeente en Europa.

De Stadsboerderij maken we graag samen met u!