Boomfeestdag woensdag 28 maart

De datum van de Boomfeestdag 2018 is op Schouwen-Duiveland een afwijking van de reguliere derde woensdag in maart. Dit in verband met de Gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart en de biddag op 14 maart. De Boomfeestdag wordt nu gevierd op woensdag 28 maart.

Alle basisscholen op Schouwen-Duiveland zijn inmiddels benaderd over deelname aan de Boomfeestdag dit jaar. Het NME Centrum maakt samen met de De Gemeente Schouwen-Duiveland een planning om alle deelnemende scholen een leuke educatieve activiteit aan te bieden.

Behalve wilgen knotten op diverse locaties zullen enkele klassen dit jaar ook elzen gaan snoeien op het Transferium in Renesse en vogelkers afzetten aan de Maireweg in Burgh-Haamstede.
Gidsen van Staatsbosbeheer begeleiden drie klassen tijdens een wandeling in de Domeinen van Westerschouwen. Twee scholen uit Nieuwerkerk en Bruinisse gaan op bezoek bij de plaatselijke fruitteler.  De activiteiten zijn voor groep 8 of een7/8  combinatie en vinden plaats op een locatie in de buurt van de school. Indien dit niet mogelijk is wordt zoveel mogelijk gezorgd voor busvervoer.
Burgemeester Rabelink zal samen met de leerlingen van beide basisscholen uit Oosterland de eerste bomen knotten bij De Saele in Oosterland.