Een week later dan gepland gingen donderdag 21 maart ruim 550 basisschoolleerlingen op pad om het ‘buiten beter te maken’, het thema van Boomfeestdag 2019.

Aan de oostkant van het eiland ontving Staatsbosbeheer 3 basisscholen om in het krekengebied van Ouwerkerk onderhoudswerk te doen. Aan de westkant stonden enkele gidsen klaar om 3 schoolklassen mee te nemen voor een bomenexcursie in de Domeinen van Westerschouwen. Leerlingen van De Meerpaal uit Bruinisse brachten een bezoek aan de boomgaard van Niek Houtekamer.

Verreweg de meeste leerlingen hebben wilgen geknot in de buurt van hun school. De leerlingen van unit 4-5-6 van ’t Kofschip plantten 25 knotwilgen langs de Miereweg, achter hun school.

 

 

Elk jaar krijgen de kinderen na afloop van de werkzaamheden een klein cadeautje. Dit jaar is er voor elke leerling een zakje met biologische zonnebloemzaadjes om mee te doen aan een zonnebloem-groei wedstrijd. De opdracht is “wie kweekt de hoogste zonnebloem?”

Na de zomervakantie sturen de deelnemers een foto van de opgekweekte zonnebloem met vermelding van de lengte op. Aan de hand hiervan bepaalt een jury wie de mooiste en hoogste zonnebloem heeft. De winnaar krijgt uiteraard een prijs! Er is per klas een prijs voor de winnaar.