Afgelopen jaar vond de Grevelingen buitenlesdag plaats in de vorm van een challenge. Alle leerlingen van groep 5 en 6 van de basisscholen op Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duivenland konden met hun klas meedoen. Een aantal van hen heeft zich laten inspireren door de Grevelingen en de dieren die daar wonen. Als opdracht moest er door verschillende leerlingen een 3D zeedier geknutseld worden. Alle geknutselde dieren werden in een zelfgemaakte maquette geplaatst. De mooiste inzendingen maakten kans op deelname aan de Grevelingen buitenlesdag op vrijdag 18 juni 2021.

 

De Schouwse winnaars van de Grevelingen challenge zijn:

 

De Vitruvio-groep van Daltonschool Binnen de Veste uit Zierikzee

Een groep leerlingen van de Vitruvio klassen op Daltonschool Binnen de Veste uit Zierikzee hebben tijdens een thema-middag speciaal voor deze natuur-opdracht gekozen. Met elkaar maakten ze niet alleen allerlei 3D- dieren van verschillende materialen, maar ook een prachtige maquette om de dieren een echt Grevelingen-thuis te geven. De groep presenteerde het kunstwerk met een stop-motion filmpje.

Grevelingen filmpje Binnen de Veste

 

Groep 6-7 van de Ds. J. Bogermanschool uit Oosterland

Groep 6/7 van de Ds. J. Bogermanschool uit Oosterland pakte het heel anders aan. De Grevelingen meenemen naar de klas ging helaas niet, maar de Grevelingen namaken door een levensgroot aquarium te knutselen ging wel. Juf Naomi schrijft:

“Tijdens de excursie naar de Grevelingen zijn we heel veel soorten dieren, schelpen en planten tegen gekomen. Sommige kinderen hadden een camera mee en hebben veel moois op de foto gezet. Dit konden we goed gebruiken voor ons kunstwerk. We willen andere mensen graag laten zien hoe de Grevelingen er onder water uit ziet. Welke dieren wonen er? Welke planten leven er? Welke schelpen liggen er? We hebben allemaal iets anders op onze eigen manier met onze eigen creativiteit gemaakt. Dit hebben we verwerkt in ons kunstwerk. Het lijkt wel een Grevelingen-aquarium. Het kunstwerk hangt nu te schitteren in onze klas.“

 

 

Groep 5-6 van de Ds. Pieter van Dijkeschool uit Bruinisse

De leerlingen van groep 5/6 van de Pieter van Dijkeschool uit Bruinisse hebben zich op één diersoort gericht: de kleurrijke flamingo’s! Ze maakten twee grote exemplaren van papier en gaven deze een prachtige plek om te leven in een mooie maquette. Twee leerlingen schreven ook nog een speciale tekst over de Grevelingen:

‘De Grevelingen is het grootste meer van Europa. De flamingo overwintert in de Grevelingen. En waarom in de Grevelingen? Omdat het water zout is. En dat bevriest minder snel.  En er zijn veel vogels en natuurlijk flamingo’s en krabben en vissen en ook planten en heel veel zand.                                Groeten van Aron en Gerben’.

 

We feliciteren de leerlingen van alle drie de winnende scholen. Zij mogen allemaal deelnemen aan de  buitenlesdag Grevelingen op vrijdag 18 juni 2021.

Zowel op Schouwen-Duiveland als op Goeree-Overflakkee is er nog plek voor een aantal schoolklassen. Houd onze mail en de website in de gaten voor meer nieuws over de buitenlesdag Grevelingen.