Buitenlesdag challenge: beleef de Grevelingen in de herfst

 

Met de Buitenlesdag challenge Grevelingen stimuleer je leerlingen om de natuur in en rondom de Grevelingen van dichtbij te beleven. De leerlingen maken een levensechte maquette van het Grevelingengebied. De klassen met de mooiste inzendingen winnen een dierensafari op de Grevelingen!

De Grevelingen is een prachtig gebied vol met verschillende dieren, zowel boven, in, als onder het water. Elk jaar beleven leerlingen de biodiversiteit van de Grevelingen tijdens de Grevelingen buitenlesdag. Dit jaar is de buitenlesdag Grevelingen in een iets ander jasje gestoken. Door de maatregelen rondom het coronavirus vindt de buitenlesdag deels digitaal plaats. Dit jaar zal dat zijn in de vorm van een challenge: elke leerling knutselt op school een Grevelingendier en met de hele klas wordt er een gezamenlijke Grevelingen-maquette gemaakt, waarin alle dieren een plekje krijgen.

De vijf mooiste inzendingen winnen deelname aan de buitenlesdag op 18 juni 2021.  Duik in de wereld van de Grevelingen en doe mee aan de buitenlesdag challenge!

 

Zo doe je mee

Alle groepen 5 en 6 van de basisscholen op Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duivenland kunnen meedoen. Alle leerlingen van een klas kunnen meedoen door een 3D Grevelingendier te knutselen. Al deze dieren komen samen in één Grevelingen-maquette te staan. Maak een foto van jullie maquette en stuur die samen met een verhaaltje, gedichtje of presentatie vòòr 13 november 2020 op. Leerlingen die in de herfstvakantie samen met hun ouders of vriendjes een dagje naar de Grevelingen gaan, kunnen zich laten inspireren door de dieren en de omgeving.

Meer informatie vind je ophttps://www.ivn.nl/grevelingenweek/buitenlesdag-challenge-grevelingen-2020

Schrijf je nu vast (vrijblijvend) in via:  https://www.ivn.nl/buitenlesdaggrevelingen20  dan ontvang je in de tweede week van oktober allerlei digitale materialen die jullie op weg helpen, zoals een uitgebreide informatiebrief, natuuropdrachten en een digitale excursie met een boswachter.