Doen jullie ook mee met de grote natuurles op de Nationale Buitelesdag op dinsdag 13 april?

 

Ontdek de natuur op het schoolplein met de Grote Natuurles

 

Meld je hier aan voor de Nationale Buitenlesdag op 13 aprilĀ en ontvang een uitgewerkte natuurles met bijbehorende online en offline materialen! Deze natuurles kun je als leerkracht zelfstandig met je klas uitvoeren. Tijdens de Grote Natuurles ontdek je samenĀ met de hele klas de natuur op het schoolplein door middel van botanisch stoepkrijten. Van anoniem stoepplantje tot vergeten korstmos, we geven de natuur op het schoolplein een naam. Leerlingen gaan zo op een speelse en actieve manier aan de slag met biodiversiteit in hun omgeving. Naast dat het een lekker actieve les buiten is, is het ook een ontzettend leuke manier om je kerndoelen op het gebied van natuur (kerndoel 39, 40, 41) te halen.

Aanmelden en digitale hulplijn

Als NME Schouwen-Duiveland ondersteunen we de buitenlesdag met:

  • een digitale hulplijn bij twijfels en vragen.

Meld je school via deze link aan voor de buitenlesdag. Wil je tijdens de buitenlesdag een hulplijn inzetten omdat je niet zeker weet om welk plantje het gaat? Mail dan naar janneke.donkers@nmesd.nl of stuur een appje naar: 06 53 57 48 50 en we gaan voor jou op zoek naar de naam van jouw anonieme plantje.

 

Alvast heel veel plezier tijdens de buitenlesdag! Mocht deze dag je toch net niet passen, elke dag kan een buitenlesdag zijn. Als NME-centrum hebben we heel veel lesmaterialen om er samen met je klas op uit te trekken. Kijk op deze website voor ons aanbod onder: uitleen.