Van 4 t/m 8 oktober 2021 wordt de Geoweek gehouden.

Waarom een Geoweek?

De Vlaams-Nederlandse Schelde Delta is uniek in haar soort. Nergens ter wereld is er een deltagebied waar de wisselwerking tussen natuurlijke processen en cultuurhistorie zo aanwezig is als hier. Zee en rivieren hebben in de loop van de tijd hun sporen achtergelaten in de ondergrond. De diverse lopen van de Schelde zijn tekenend voor het landschap. En dan zijn er nog de vele karakteristieke elementen: verdronken dorpen, middeleeuwse bolle akkers, veenwinning, forten, vestingen, linies… Elke plek vertelt zijn eigen verhaal en draagt zo bij aan de identiteit van de delta. In het toekomstige Geopark Schelde Delta wordt dit verhaal zichtbaar.

Speciaal voor leerlingen van groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs hebben wij een aantal leuke expedities samengesteld in de Geoweek van 4 t/m 8 oktober.

Groep 5-6 neemt een duik in de tijd van de Vikingen. De klas wordt ontvangen in het historische klaslokaal van de Burghse Schoole met een verhaal over Vikingen. Ze bekijken archeologische vondsten en gaan er zelf mee aan de slag.

Groep 7-8 brengt een bezoek aan het gebied van het verdronken Zuidland, waaronder het dorp Koudekerke, waarvan alleen de toren is blijven staan. De leerlingen gaan de toren in en onder leiding van een gids gaan ze het gebied in.

Of ze gaan op expeditie naar het gebied van het verdronken dorp Borrendamme. Een gids vertelt het verhaal van de eeuwige strijd tegen het water in dit gebied op de grens van land en water. Hoe zag het landschap er toen uit en wat is er veranderd?

Bekijk hier alle expedities van de Geoweek.

Aanmelden kan door het inschrijfformulier in te vullen en te mailen naar: ada.schreurs@nmesd.nl.