Van 24 t/m 30 september 2018 is de landelijke Groene Voetstappenweek, waarin duizenden kinderen lopend en met de fiets naar school gaan voor een beter klimaat. Het zorgt ook nog eens voor een veiliger schoolomgeving én meer bewegen! Doen jullie weer mee?

De actie werkt als volgt

Leerlingen plakken een sticker voor iedere keer dat ze lopend, fietsend, steppend, skatend ….
i.i.g. ongemotoriseerd naar school komen. Daarmee verdienen ze Groene Voetstappen.
Aan het eind van de week wordt bekend hoeveel ‘Groene Voetstappen’ de school heeft verzameld. We nodigen de burgemeester of een wethouder uit om de verzamelde ‘Groene Voetstappen’ op school in ontvangst te nemen.

Gouden Voetstappen

Dit jaar kunnen jullie ook weer Gouden Voetstappen verdienen!
Willen jullie iets extra’s doen voor het milieu? Kies een activiteit uit het Gouden Voetstappenmenu en verdien extra Gouden stickers. Haal geld op voor bomen, organiseer een Klimaatstraatfeest, vraag om een gastles van Greenpeace, douche deze week korter of eet een paar dagen geen vlees.

Lesmateriaal

Op www.groenevoetstappen.nl zijn gratis lesbladen te downloaden voor groep 1 t/m 8.

Kosten

Deelname met digitaal scorebord incl. gedrukte sticker(boekjes): € 0,20 per leerling.

Aanmelden bij het NME Centrum

Stuur vòòr de zomervakantie een mailtje naar: ada.schreurs@nmesd.nl met de schoolnaam, contactpersoon + het aantal leerlingen.  Wij verzamelen alle aanmeldingen en geven dit door aan het “Klimaatverbond Nederland”. De boekjes en stickers worden na de zomervakantie uitgedeeld.

Meer informatie vinden jullie op: www.groenevoetstappen.nl.