Na de zomervakantie start de inschrijving voor het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma 2021-2022.

 

Inschrijving

Basisscholen en Speciaal (Voortgezet) onderwijsscholen kunnen zich van 6 t/m 19 september 2021 inschrijven via www.euschoolfruit.nl. Scholen krijgen de kans zich in te schrijven gedurende deze twee weken. Er kunnen circa 3.000 scholen deelnemen. Indien meer scholen inschrijven dan vindt een loting plaats.

Leverperiode
In de periode van 15 november 2021 t/m 22 april 2022 wordt het groente en fruit geleverd. Tijdens deze periode ontvangt elke aangemelde school 3 stuks groente/fruit per leerling per week.

 

Educatie
Educatie is een standaard onderdeel van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma.  Educatieve materialen zijn beschikbaar via het online lesportaal Chef!. Hier staan lessen over groente en fruit maar ook korte leaseactiviteiten zoals filmpjes, weetjes en quizzen. Ook vindt u er Smaakmissies waarbij kinderen leren in de klas én op bezoek gaan bij een teler. Kijk voor meer info op www.voedseleducatie.nl. U kunt bij aanbod filteren op EU-Schoolfruit.

 

Leen een leskist bij het NME Centrum.

Bij het NME-Centrum kunt u aanvullend lesmateriaal reserveren om in de klas mee te werken. Beschikbare leskisten zijn o.a.: Smaaklessen, Voedselverspilling, Binnen koken, Buiten koken, Pannenkoeken en Champignons.

 

Beleid
Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is 20 weken. Dit is een tijdelijke stimulans. Het uiteindelijke doel is dat het eten van groente en fruit in de ochtendpauze op school de gewoonte wordt, 40 weken, bij voorkeur 5 dagen per week. Om u te inspireren en om afspraken te maken over vaste groente- en fruitdagen is de website www.wijkiezengroenteenfruit.nu in april gelanceerd. De website bevat een stappenplan en materialen zoals een argumentenkaart, posters en online banners. Op de website staan ook wetenschappelijke resultaten over het effect van een ‘5-dagen beleid’.