Het kabouterpad wordt voornamelijk geleend in de herfst met opdrachtjes over bladeren en paddenstoelen. Maar wist u dat er in de leskist opdrachtjes en verhaaltjes zitten voor alle seizoenen. Ook voor in de winter.

Hoe ruikt en voelt een kale boom? Zie je een vogelnest in de boom of komen er al knoppen aan de takken? Wat moet je doen om warm te worden als je het koud hebt? Waar zijn al die kleine kriebelbeestjes gebleven? Plaats een voedertafel voor vogels op het schoolplein en maak met de kinderen een pindasnoer of vetbollen. Nog spannender is het als er sneeuw ligt. Maak voetstappen in de sneeuw en ga op zoek naar de voetstappen van andere mensen of dieren.

Ook in de winter zijn er veel manieren om kleuters op een speelse en aantrekkelijke manier met de natuur om te laten gaan. Het kabouterpad kan gewoon op het schoolplein uitgezet worden of in een parkje in de buurt van school. De opdrachten nodigen uit tot het gebruik van alle zintuigen. Het gaat daarbij niet alleen om zien, ruiken, horen en voelen, maar ook om de totale natuurbeleving.

Neem contact op om het kabouterpad de reserveren.