Veel kinderen weten niet waar groente vandaan komt. Om daar verandering in te brengen kunnen basisscholen de komende winter aan de slag met wintergroenten. Met het bijbehorende lespakket maken de leerlingen van alle groepen kennis met traditionele groenten, die oorspronkelijk alleen in het herfst- en winterseizoen beschikbaar waren.

Bij het lespakket hoort een kist met wintergroenten die eind januari op de scholen bezorgd wordt. Deze kist bevat biologische wintergroenten uit Zeeland en wordt geleverd door “DE GROTE VERLEIDING” uit Kruiningen. Het lespakket met de bijbehorende kist wintergroenten kost € 5,00 per klas.

In de kist zitten de volgende wintergroenten: prei, knolselderij, groene erwten, aardappels, witte kool, boerenkool, spruiten, winterwortelen, uien en bietjes.

Het lespakket bestaat uit een beschrijving van de lessen, lessuggesties, verschillende werkbladen, achtergrondinformatie en recepten voor de groepen 1 t/m 8. Naast allerlei interessante proefjes kunt u natuurlijk ook lekker gaan koken met de leerlingen.

Voorwaarden voor deelname:
Maximaal 1 groentepakket à € 5,00 beschikbaar per school. Er kunnen extra groentepakketten besteld worden voor € 12,50 per pakket.
Aanmelden voor vrijdag 18 januari verplicht i.v.m. het aantal groentepakketten dat besteld moet worden.
Het groentepakket wordt eind januari door onze chauffeur op school bezorgd. Het lespakket wordt digitaal verstuurd.

Aanmelden voor vrijdag 18 januari 2019.

Stuur een mail: ada.schreurs@nmesd.nl. Bellen mag natuurlijk ook, tel: 06-53810684 (ma en woe).
Vermeld uw naam, schoolnaam, groep, aantal leerlingen en het aantal groentepakketten dat u wilt ontvangen. Het lespakket ontvangt u digitaal van ons.