Vissen zwemmend tussen plastic, zeezoogdieren verstrikt in ons afval en meeuwen vol met rommel. Het plastic in de oceanen is een probleem dat ook bij kinderen leeft.

Namens Schoon Zeeland en de Lionsclub Schouwen-Duiveland kun je je klas (vanaf groep 4) aanmelden voor een gratis gastles “Plasticsoep” uit het lespakket van de Plastic Soup Foundation.

Les 1 (1 uur)

De gastdocent legt op een heldere manier uit welke problemen er zijn en wat de kinderen er zelf aan kunnen doen.

Les 2 (1 uur)

De kinderen steken de handen uit de mouwen en gaan afval rapen in de schoolomgeving. Voor materiaal zoals grijpers, hesjes, handschoenen en vuilniszakken wordt gezorgd. Het afval wordt direct opgehaald door de gemeente.

Na afloop van de gastles en de opruimactie krijg je het lespakket met daarin opdrachtkaarten, posters, een boek, kranten voor in de klas en verschillende materialen. Zo kun je op een eenvoudige manier nog verder aan de slag met “Plasticsoep”.
De opzet van het lespakket van de Plastic Soup Foundation is educatief en interactief. Er wordt gebruik gemaakt van een nieuwe digitale presentatie én de kinderen gaan aan de slag met het in beeld brengen van het gevonden afval tijdens de opruimactie. Bij aanmelding ontvang je meer informatie over hoe dit in zijn werk gaat.

Aanmelden kan via de mail naar: terry.bom@nmesd.nl.

Wij nemen dan contact op om een datum af te spreken.