Hulp nodig bij het vergroenen van jouw plein?

 

De subsidieregeling Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen is geopend!
Scholen kunnen tot en met 10 juni hier hun aanvraag indienen.

 

Van grijs naar groen

 

Kinderen brengen ongeveer 40% van de tijd dat ze wakker zijn door op school, veelal binnen in het klaslokaal. En dat terwijl kinderen gezonder zijn én beter leren door veel buiten te zijn.
Een groen plein biedt kansen om de gezondheid en leerprestaties van kinderen te verbeteren. Het heeft impact op de sociale, emotionele en motorische ontwikkeling van kinderen én heeft een positief effect op de vitaliteit van leerkrachten, zo blijkt uit recent Zeeuws onderzoek. Dat Zeeland nog weinig groene pleinen heeft, lijkt vooral te komen door een gebrek aan geld. Om scholen tegemoet te komen in hun transformatie van grijs naar groen, biedt IVN Natuureducatie met steun van provincie Zeeland een subsidie aan. Zo kunnen nog in 2019 de eerste 10 Zeeuwse scholen een start maken met de vergroening van hun schoolplein.

 

Planning

 

• Inschrijving is mogelijk vanaf 6 mei 2019 12:00. De eerste inschrijfronde sluit op 10 juni 2019 23:59. Indien het totaalbudget      (€100.000) niet is uitgeput volgt een nieuwe inschrijfronde.
• Een telefonisch interview in de week van 17 juni kan onderdeel uitmaken van de selectie.
• Uiterlijk 27 juni worden de toekenningen bekendgemaakt.
• De school realiseert uitvoering van de fysieke verandering voor 1 januari 2020.

Meer informatie op www.ivn.nl.