Onder water

Onder water?

Op Schouwen-Duiveland valt van alles te beleven op, in en rond het water. We hebben prachtige natuurgebieden waar je je ogen uit kijkt. Maar ook bij de sloot om de hoek valt van alles te beleven. Dan heb je natuurlijk wel de juiste materialen nodig. Daarvoor kun je bij ons terecht. Onder aan de pagina zie je hoe je contact met ons kunt opnemen.

We hebben loepjes, schepnetjes, emmertjes, potjes, zoekkaarten, verrekijkers etc. Maar ook hele leuke beleefrugzakken en kant-en-klare lessen en veldwerkmaterialen. Wil je het onderwaterleven in je klas halen, ook daar hebben we verschillende materialen voor. Denk aan leuke beleefpaden die je uit kunt zetten voor de kleintjes, coole opdrachten voor de midden- en bovenbouw en bovendien komen onze opgezette Oosterschelde-vogels graag de show stelen in jouw klaslokaal.

Op pad met een natuurgids?
Naast leskisten en ondersteunende materialen kun je ook bij ons terecht als je met je klas op excursie wilt gaan. Lekker struinen langs de stranden. Met je klas op onderzoek uit, vogels kijken of zeehonden en bruinvissen spotten. Super leerzaam maar ook heel leuk om te doen. Zelfs een vaartocht behoort soms tot de mogelijkheden. Benieuwd hoe zo’n vaartocht met een klas eruitziet? Bekijk dan hier het filmpje.

Lesmaterialen reserveren
Benieuwd welke lesmaterialen we hebben? Kijk dan in onze uitleen:
Tip: zoek even op het thema dat je in gedachte hebt. Dus klik bij thema bijvoorbeeld op ‘water’, ‘zeehonden’, ‘eb en vloed’, ‘oosterschelde’ en ‘noordzee’.

Heb je nog niet eerder lesmateriaal bij ons gereserveerd? Neem dan contact met ons op, dan helpen we je door het inlogproces heen. Je kunt een mailtje sturen aan Ada, ada.schreurs@nmesd.nl

Advies op maat?
Kom je er niet uit, heb je vragen of wil je graag advies op maat? Neem dan even contact met ons op via de mail: ada.schreurs@nmesd.nl dan helpen we je verder op weg of doen wij een leuk aanbod voor jouw klas.