BOOMFEESTDAG

 

Jaarlijks wordt op de derde woensdag in maart landelijk de Boomfeestdag gevierd. De Gemeente Schouwen-Duiveland nodigt hier alle basisscholen voor uit om mee te doen met bomen planten, wilgen knotten of onderhoudswerkzaamheden. De activiteiten zijn bedoeld voor groep 8 en vinden plaats op een locatie in de buurt van de school. Het NME Centrum ondersteunt de Gemeente met aanvullende educatieve activiteiten.

Meer informatie is te lezen op: www.boomfeestdag.nl.

Lesmateriaal speciaal voor Boomfeestdag.

 

Het NME Centrum beschikt over een uitgebreid aanbod aan lespakketten en spellen voor in de klas. Dit lesmateriaal is speciaal voor Boomfeestdag samengesteld. Het kan worden ingezet als voorbereiding op een boomfeestdagactiviteit en is bij slecht weer, een goed alternatief voor een buitenactiviteit. Download hier een beschrijving van de lespakketten.

Wilt u een lespakket reserveren? Neem dan contact op.

Digitaal lesmateriaal Boomfeestdag. 

Er zijn verschillende opdrachtbladen voor groep 7/8 gratis te downloaden. Met een paar ouders/begeleiders zijn ze gemakkelijk uit te voeren tijdens Boomfeestdag. Elke omgeving met enkele bomen en/of struiken is al geschikt. Loeppotjes, zoekkaarten en andere benodigde materialen zijn te leen bij het NME Centrum.

Het Boomfeestdag opdrachtenblad bevat 7 opdrachten die in elke  schoolomgeving, waar enkele bomen of stuiken staan, gedaan kunnen worden.

De Bomen beleeftocht is meer gericht op het ‘beleven’ van bomen met alle zintuigen: ruiken, voelen, horen en kijken.

Lees hier het Verslag Boomfeestdag 2017.