NATIONALE BUITENLESDAG

 

Elk jaar is er in april een Nationale Buitenlesdag. Op de buitenlesdag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Buiten leer je meer, vooral als de buitenles ook nog eens in de natuur plaatsvindt.

Het NME Centrum stelt speciaal voor de Nationale Buitenlesdag een speciaal programma samen met begeleide excursies en veldwerk buiten in de natuur.

 

Voor groep 1-2 – Bonte Pietenpad

Een spel over het leven van de scholekster, waarbij de omgeving (een strandje aan de Oosterschelde) het spelbord is. Door middel van houten bonte pieten, komen kleuters in aanraking met begrippen als: zout en zoet water, wieren, het landschap, het voedsel van de scholekster.

 

Voor groep 3-4 – Ontdek de Oosterschelde

Kinderen ontdekken en onderzoeken op een speelse manier wat de Oosterschelde te bieden heeft. Met activiteiten zoals: bladdansen, blotevoetentocht, dierimitaties en een natuurzoektocht.

 

Voor groep 5-6 – Buitenles tekenen/schilderen

Kunstenares Neeltje Meerman geeft een teken- en schilderles op een prachtige plek in de natuur.

 

Voor groep 5-8 – Weeghuisje Oosterschelde

Een programma bij het Weeghuisje, vlakbij de Heerenkeet, aan de Oosterschelde. Hierin wordt de relatie gelegd tussen de informatie die je in het Weeghuisje vindt en de omgeving: het haventje, de dijk en de Oosterschelde. De leerlingen maken o.a. kennis met eb en vloed, met het leven in de Oosterschelde en de overblijfselen daarvan die aangespoeld zijn.

 

Voor groep 5-8 – Vogelexcursie

Onder leiding van een gids brengen de leerlingen een bezoek aan een vogelrijk gebied aan de rand van de Oosterschelde. Tijdens een wandeling langs of door een inlaag worden met verrekijkers en een telescoop vogels gespot.