DAG VAN DE DUURZAAMHEID

VOORLEESACTIE OP 10 OKTOBER 2017

Dinsdag 10 oktober 2017 is het weer Dag van de Duurzaamheid. Met duizenden duurzame activiteiten laten we in Nederland zien hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. Ook kinderen denken hier graag over mee. Daarom start de Dag van de Duurzaamheid ook dit jaar met het voorlezen van een duurzaam verhaal op basisscholen, kinderopvangcentra en kinderboerderijen door het hele land. Speciale voorlezers, zoals een burgemeester, wethouder, directeur of BN’er worden hiervoor uitgenodigd. Het is inmiddels de negende editie van de Voorleesactie.

Ook op Schouwen Duiveland zijn een vijftal BN’ers en bestuurders bereid om op bezoek te gaan bij verschillende scholen om een verhaal voor te lezen en met de leerlingen in gesprek gaan over duurzaamheid.

 

Het thema is dit jaar: voeding.

Eten we ’s winters aardbeien uit een ver land, of boerenkoolstamppot van de boer om te hoek? Dat maakt voor de natuur en het klimaat veel uit!

Het nieuwe boek                                                                       

Speciaal voor de Voorleesactie verschijnt een nieuwe verhalenbundel De wereld van Voedsel, met kleurrijke en fantasievolle illustraties van kinderen en verhalen van pabo-studenten. De tekeningen in het boek De Wereld van Voedsel zijn gemaakt door kinderen. Talentvolle pabo-studenten schrijven de verhalen. De verhalen zijn geschikt voor groep 1 t/m 8. Er zijn verhalen voor de onder-, midden-, en bovenbouw.

De activiteit – voorlezen en het gesprek met kinderen – duurt ongeveer 45 minuten.

Voor meer informatie zie de website: www.dagvandeduurzaamheid.nl/scholen.

Neem contact op om uw school aan te melden voor de voorleesactie.

De voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid 2017 wordt op Schouwen-Duiveland gecoördineerd door NME Schouwen-Duiveland.