Vaartocht Oosterschelde

In samenwerking met het Nationaal Park Oosterschelde kunnen jaarlijks een aantal schoolgroepen een educatieve vaartocht maken, tegen gereduceerd tarief. Een vaartocht kost 135,- euro per klas van max. 30 leerlingen.Voor elke extra leerling komt daar 4,00 euro bij. Begeleiders gaan gratis mee. De vaartocht is geschikt voor groep 5/6 van de basisschool.

De vaartochten voor de scholen op Schouwen-Duiveland worden uitgevoerd met de ms ‘De Onrust’ van het vaarbedrijf: Sportvisserij Moermond.  Vanuit de haven van Burghsluis wordt een tochtje over de Oosterschelde gemaakt, langs de Roggenplaat en weer terug. Daar zijn meestal zeehonden te zien en fouragerende vogels. Er is een goede kijk op de omgeving, de torens en andere merktekens. Op het water zijn de functies van het Nationaal Park merkbaar: de wijdsheid en het zeeleven, de visserij, soms de pleziervaart en andere recreatie.

In een programma van 2 ½ uur volgen de kinderen een educatief programma dat in de haven begint. Hierbij zijn begeleiders nodig; liefst natuurouders!

Allerlei aspecten komen aan bod: eb en vloed, het schip, oriëntatie op de omgeving, onderwaterleven, vogels, zeehonden, weer en wind.

Wilt u een vaartocht maken met de klas, neem dan contact op.