Energieweek

 

Elk jaar in november wordt er een ‘Week van de Energie’ voor de basisscholen gehouden.

Alle basisscholen kunnen die week inschrijven op een speciaal “energie-aanbod” van het NME-centrum Schouwen-Duiveland. Leerkrachten kunnen een keuze maken uit de energieleskisten met energieproefjes voor in de klas. Daarnaast wordt er alleen tijdens de Week van de Energie een programma met veldwerk met het thema “Energie” aangeboden.

 

Energie van bomen

Tijdens een veldwerkexcursie met de boswachter van Staatsbosbeheer komen de leerlingen erachter hoeveel energie er in bomen zit. Dat ontdekken ze o.a. door zelf stammetjes te zagen en een vuurtje te stoken.

Energie van de wind

De wachter van de Plompe Toren neemt de kinderen mee naar boven en laat zien wat je met windenergie allemaal kunt doen. De leerlingen gaan ook zelf actief met energie aan de slag.

 

Weerles

Op het Havenhoofd van Zierikzee geven (oud)weerman Jos Broeke en boswachter Paul Begijn een les over meteorologie en windenergie.

 

Ye&Bo barsten van de energie

Een spannend voorleesboekje voor peuters en kleuters. Ye en Bo nemen de kinderen mee in de ontdekkingstocht naar duurzame Zeeuwse energie. De kinderen blijven tijdens het voorlezen niet stil zitten maar worden aangemoedigd om actief mee te doen.

 

Voor informatie, vragen en/of aanmelden voor een energie – excursie neem contact op.