Strandsafari

Strandteam

Ga jij met ons mee op strandsafari? De strandsafari is een super leuke activiteit om samen met je gezin te beleven. Samen ga je op zoek naar onderwaterschatten met een echt (groot!) sleepnet. Bewapend met een zoekkaart en loeppotje kun je zelf onderzoeken wat je gevangen hebt. Het strandteam van het NME-centrum begeleidt de activiteit.

We zijn de hele zomer te vinden op de stranden van Renesse. Helaas hebben we onze visspot op Westenschouwen moeten inruilen vanwege een vervelende zandbank op onze visplaats. Dit levert een gevaarlijke situatie met vissen op en de vangst valt hierdoor ook erg tegen. Daarom hebben we besloten alle safari’s op het strand van Renesse te houden. Hieronder vind je de beschikbare data. Als je op de datum klikt, volgt een aanmeldformulier.

 

Kosten

We hebben er dit jaar voor gekozen om een all-in prijs te vragen. We rekenen 29,50 per gezin. Voorafgaand aan de safari kun je dit per pin betalen.

 

Vragen?

Heb je vragen over de strandsafari? Mail dan met ons strandteam, dat kan via de mail: strandsafari@gmail.com of kijk bij de meest gestelde vragen onderaan deze pagina.

Beschikbare data

Augustus

September

NMe doet er alles aan om een leuke en veilige strandsafari neer te zetten. Bij verwacht onweer of harde wind gaan de safari’s niet door. We stellen deelnemers via het opgegeven e-mailadres dan op de hoogte. Eventuele andere wijzigingen volgen ook via de mail. Verder zijn de strandsafari’s geheel op eigen risico en vallen kinderen altijd onder de verantwoordelijkheid van hun (groot)ouders of andere volwassen begeleiders die meegekomen zijn naar de safari.

Vraag en antwoord

Hoe lang duurt een safari?
Een safari duurt gemiddeld tussen de 1,5 en 2 uur.

Wat moet ik meenemen?
Handig is een schone set kleren, een handdoek, waterschoenen als je deze hebt. Hopelijk heb je ook zonnebrand en eventueel een pet nodig. En kleed je naar het weer. Let op bij het strand kan het kouder/meer wind zijn dan bij je (vakantie)huis een extra vestje of jasje is dan geen overbodige luxe. Neem ook iets te drinken of eten mee.

Wanneer gaat de safari niet door?
Als er te weinig aanmeldingen zijn, kan het zijn dat we de safari moeten cancellen. Dit hoor je dan minimaal een dag van tevoren. Verder kan het weer roet in het eten gooien. Bij windkracht 4/5 kunnen we niet goed met het sleepnet het water in waardoor we eigenlijk niets vangen, dan zeggen we de safari af via de mail. Ook bij heftige regenval of (dreigend) onweer gaat de safari niet door.

Wat is een gezin?
Gezinnen zijn er in vele soorten en maten. We zijn niet te moeilijk als je een vriendje, vriendinnetje, neefje/nichtje of buurkind of misschien zelfs een opa of oma meeneemt. Maar maak het niet te gek, mochten er heel veel introducees meekomen dan rekenen we voor 2 gezinnen.

Hoe betaal ik?
Je kunt op het strand per pin betalen.

 

Mogelijk gemaakt door

De strandsafari’s worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Renesse, Fonds NME en het Groene Strand.